RÄDDA MAJLO

Amstaffkillen Majlo har tagits om hand av Norsk polis för avlivning. I Norge är rasen olaglig. Majlo är enligt ägarna en väldigt kärleksfull hund. Han är lugn och glad och väldigt snäll mot deras nyfödde son. Kampen mot norsk polis har hindrat dem att avliva honom.

Alltså seriöst, stackars hund. Han har ju inte gjort nånting. Så jag gick in på aftonbladet för att stödja kampen!

SE HIT! Stöd kampen du med! Skicka ett tomt mail till [email protected] . Fyll i "Ämne" med namn och ort.

Alltså t.ex.

Till: [email protected]
Ämne: Emilia, Stockholm
_________________________________

Detta har hänt:

  För tre år sedan skaffade Monia Johansson och maken Daniel hunden Majlo. Strax därefter flyttade paret till Norge – där rasen amstaff är olaglig. Detta visste paret inte om.

  Den 23 februari – när paret inte var hemma – gick norsk polis in i parets hem och hämtade med sig hunden. De lämnade en lapp där de skrev att den skulle avlivas inom två veckor. Paret kontaktade en advokat och gick till rätten.

  I somras bestämde tingsrätten att paret skulle återfå sin hund – för att föra den till Sverige. De dömde också polisen till att betala rättegångskostnaderna.

  Polisen har fortfarande varken betalat några rättegångskostnader eller lämnat tillbaka hunden. Polisen har istället överklagat fallet till nästa instans, Frostating lagmannsrett. Där möts parterna i december.




Kommentarer
Postat av: S A N N A ♥

Godmorgon (:

Hoppas att du får en bra måndag!

2009-10-19 @ 09:58:52
URL: http://sannasrum.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0